viernes, 2 de enero de 2009

Temporal

A mida que passen els dies, van sorgint novetats referent al temporal de llevant de Sant Esteve. Penso que els mitjans de comunicació no s'han fet prou ressò dels seus efectes, doncs, més enllà de les espectaculars fotos d'embarcacions embarrancades, o de les imatges del ferry anant a la deriva des de Palamós fins a la costa del Maresme, a la xarxa trobo centenars d'imatges impressionants mostrant destrosses a molts llocs de la Costa Brava que no han estat reflectides en els mitjans.

Més fotos aquí.

A Tamariu, per posar un exemple proper, les onades (i les barques!) van entrar dins els primers habitatges. A Calella es van tombar diversos arbres del camí de ronda. A Palamós, no només es vàren enfonsar embarcacions, sinó que també vàren caure a l'aigua dos vehicles (un d'ells, amb el "tripulant" a dins). A l'Estartit vàren morir molts peixos de talla gran. A Blanes, a Lloret, a Tossa, a l'Escala... a tot arreu hi ha imatges i anècdotes que ni els més vells havíen viscut mai. El temporal va estar, doncs, històric, i sense precedents coneguts.

La nostra barca, per sort, estava a redòs. A la passarel·la només patim els vents de ponent. Però em fa mal el cor veure aquestes barques de fusta, amb 50 o 70 anys de navegació a l'esquena, estavellades contra les roques. I també em dóna molt que pensar el fet que aquell ferry trenqués els amarratges: em sembla que ampliaré el calibre dels caps del nostre amarrament. Semblen segurs, però...

Aquestes fotos estan preses pel meu mecànic, en Martí Gómez, que va estar a punt de patir un desastre en el seu taller, i també ha suportat uns quants desperfectes a la seva barraca de S'Alguer.

No hay comentarios: