martes, 14 de octubre de 2008

Quedada de pescadors

Dissabte vam organitzar una quedada entre 4 patrons que ens coneixiem només del fòrum Pescamediterráneo.

Totes les fotos aquí.

Vam trobar-nos a Palamós a les 7 del matí: primeres encaixades de mans, un cafè ràpit i... cap a mar! La famosa "llevantada" que tots els pronòstics havien promès i que havien amenaçat tota la setmana en aixafar-nos el dia, va resultar un no-res. El barco de l'Ignasi, el "Blau Marlin", un maravellós Antares d'11 metres i 500CV de potència, ens va captivar a tots: a banda de bonic, va resultar còmode per a pescar i va navegar impecablement durant tot el matí, amb una estabilitat envejable (els que anem amb llaüt, no sabem què és això de poder pescar d'empeus).

Al cap de només 5 minuts, quan encara no havíem decidit el rumb, les plumes d'en Josep que havíem tirat a l'aigua ja estaven "fent mal": un primer bonítol. Però, en arribar a l'illa, el festival va ser fenomenal: en un parell d'hores vam treure 12 peces més amb qualsevol tècnica que provavem: al curri, al jigging o a l'spinning. També vam trencar línies un parell de vegades per l'atac probable d'uns espets de certa envergadura. A banda de veure literalment els bonítols saltant sobre l'aigua, vam rebre també la visita de dotzenes de gavines i d'una parella de dofins, així que la quantitat de peix que devia haver-hi sota l'aigua en aquells moments havia de ser considerable. Fins i tot vam esmorzar a peu dret, amb la canya entre mans, per no perdre'ns l'espectacle i no parar de pescar :)

Cap a les 12'30, la festa va afluixar i, una horeta més tard, vam posar rumb a port, celebrant-ho amb una darrera cervesa i amb la promesa de repetir aviat l'experiència.

El resultat: 3 melves, 10 bonítols i l'agradable sensació d'haver-nos-ho passat de conya! :)

Lloc: voltants de les Formigues
Profunditat: 0-5 m.
Velocitat: 4'5 nusos
Hora: entre 8 i 12'30h
Tècnica: curri, jigging, spinning
Esquer: majoritàriament plomes. També Rapala de 6cm i jigs diversos
Pes peça més gran: 1800gr. aprox.

No hay comentarios: